Uporaba AI Adobe Generativnega izpolnjevanja v photoshopu

Uporaba AI Adobe Generativnega izpolnjevanja v photoshopu

V svetu računalniške grafike in oblikovanja so inovacije neprestano v ospredju. V podjetju Adobe so za svoj izjemno priljubljen urejevalnik slik, Adobe Photoshop pripravili poseben dodatek. Gre za funkcijo, imenovano “Generativno izpolnjevanje” (angl. Generative Fill) , ki temelji na umetni inteligenci (UI), in prinaša impresivno stopnjo avtomatizacije pri spreminjanju in prilagajanju slik. V tem članku bomo raziskali, kako lahko uporabniki izkoristijo to izjemno orodje, njegove funkcionalnosti ter primere uporabe, kot sta razširitev slike in spreminjanje predmetov.

Kako do orodja generativno izpolnjevanje?

Za dostop do funkcije Generativno izpolnjevanje je potrebno pridobiti Beta različico Adobe Photoshopa. Ta je na voljo preko platforme Creative Cloud. Adobe Creative Cloud omogoča dostop do različnih Adobejevih programov, kot so Premiere, XD, Lightroom ter seveda tudi Adobe Photoshopa. Uporabniki lahko tako preizkusijo in izkusijo vse novosti, vključno z naprednimi možnostmi umetne inteligence, kot je Generativno izpolnjevanje.

Program Adobe creative cloud ponuja beta različico Adobe Photoshopa

Cena in brezplačno testno obdobje

Kakovostna programska oprema običajno ni brezplačna. Adobe za svoje programe ponuja preko mesečne naročnine. Enkratni nakup ni možen. Cena naročnine na Adobe fotografski paket znaša 12,19 € mesečno, kar omogoča uporabnikom stalni dostop do vseh funkcij, vključno z Generativnim izpolnjevanjem. Za tiste, ki želijo preizkusiti to orodje pred naročilom, pa je na voljo tudi 7-dnevno brezplačno preizkusno obdobje, v katerem lahko uporabniki raziskujejo vse njegove zmožnosti.

Umetna Inteligenca v fotografiji

Generativno izpolnjevanje predstavlja pomemben korak naprej v svetu umetne inteligence. Z uporabo globokih učnih algoritmov prepoznava vzorce in avtomatsko ustvarja nove dele slike, kar omogoča neverjetno prilagajanje in spreminjanje slik. Ta tehnologija omogoča umetnikom, fotografskim navdušencem in oblikovalcem, da dosežejo nove mejnike pri ustvarjanju in izboljševanju vizualnih umetnin.

Uporaba generativnega izpolnjevanja

V nadaljevanju vam bom na primeru slike kolesarja Uroša Stoklasa v Ameriški puščavi, predstavil možnosti, ki jih omogoča umetna inteligenca v urejavalniku.

Stoklas bike v ameriki

Razširitev slike

Eden izmed najenostavnejših načinov uporabe Generativnega izpolnjevanja je razširitev obzorij slik. Pred uporabo orodja je potrebno razširiti sliko. To lahko storimo z orodjem Canvas. Ko je slika razširjena preprosto označimo prazno območje in kliknemo “Generative fill”. V vnosno polje nam ni potrebno ničesar vpisovati, program bo vse postoril samodejno. Na primer, pri sliki ameriške puščave bi se s pomočjo te funkcije izvirna slika lahko raztegnila in vključevala večje območje puščavskega okolja.

photoshop gf1

Menjava predmetov: Ustvarjanje Novih Resničnosti

Druga pomembna zmožnost Generativnega izpolnjevanja je njegova sposobnost spreminjanja predmetov v sliki. S preprostim označevanjem predmeta, ki ga želite spremeniti, in vnosom besedne zveze, kot je “super športni avto” (v angl.), AI prepozna vaše namene in ustvari realističen nov element v sliki. Umetna inteligenca prepozna okolico objekta in ga prilagodi tako, da se neopazno vkomponira v sliko.

photoshop gf2

Niste zadovoljni z rezultatom? Izbirate lahko med 3 različicami

Program za vsako generiran objekt izdela 3 različice. Med njimi lahko kadarkoli preklapljamo, nahajajo pa se v levem stolpcu.

različice umetne inteligence v Adobe Photoshop

Zaključek

Adobe Generativno izpolnjevanje predstavlja nov mejnik v svetu obdelave slik, ki ga omogoča umetna inteligenca. S funkcijami razširitve obzorij in spreminjanja predmetov omogoča uporabnikom, da svoje kreativne vizije uresničijo na povsem nov način. Z združitvijo tehnološkega napredka in umetniške izraznosti Adobe dokazuje, kako lahko umetna inteligenca obogati našo ustvarjalno pot. Vzemite si čas, da raziščete Adobe Photoshop Beta in njegovo funkcijo Generativno izpolnjevanje. Če pa vam to orodje ne odgovarja smo za vas pripravili seznam najboljših orodji za fotografijo.

Razširjena slika s pomočjo Adobe AI umetne inteligence

Tell us about your thoughtsWrite message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na Vrh
Zapri Povečaj